Stříbrný úspěch ve florbale

Náš florbalový tým ve složení Klára Mihulková, Adéla Palečková, Jolana Martinová, Natálie Elizabeth Alexio, Adéla Rozlívková, Kristýna Kopecká a Lucie Soldánová vyrazil ve čtvrtek 9. 5. na florbalový turnaj do České Třebové, kde probíhal oblíbený festival Dny florbalu pod záštitou Orlicka-Třebovska.

V prvním zápase deklasovaly naše dívky Střední odbornou školu z Poličky poměrem 9:1. Ve druhém zápase porazily Střední školu gastronomickou a technickou Žamberk opět vysoko 7:0, třetí zápas zvládla naše děvčata opět suverénně, když porazila „domácí“ Gymnázium Česká Třebová 6:1. V předposledním zápase nás čekal nevyzpytatelný soupeř ze Střední školy zemědělské a veterinární Lanškroun. I tento zápas dívky zvládly famózně a zvítězily 7:2. V posledním zápase jsme se střetli ve velkém finále s Obchodní akademií Choceň. Do zápasu jsme vstupovali s famózním skóre 29:4. Bohužel jsme si v něm vybrali kopec smůly. Po smolném gólu naše dívky trefily dvakrát tyč a soupeř nám odskočil do tříbrankového rozdílu. Nakonec jsme zvládli výsledek už jen zkorigovat na konečných 3:1.

I když jsme turnaj nevyhráli, odjíždíme s úžasným úspěchem. Všechny jsme uchvátili skvělými týmovými výkony. Adéla Palečková a Klára Mihulková měly ve statistikách více než 4 branky na zápas, Natálie v brance deptala soupeřky svými famózními zákroky, když za svá záda pustila v pěti zápasech pouhých 7 gólů. Činily se i ostatní dívky. Děkujeme všem za úžasnou reprezentaci naší školy a moc gratulujeme k nádhernému umístění.

Sportu zdar! Marek Šinkora