Průša je nejlepší

Naše škola zareagovala na výzvu „3D tiskárna – Průša do školy“ a přihlásila se s projektem podporujícím činnost školních fiktivních firem. 3D tisk nabízí žákům nové možnosti, jak ještě lépe porozumět tomu, co se v tomto předmětu učí, a doslova „vidět“ své podnikání. Všichni už se moc těšíme především na tvorbu prototypů produktů našich fiktivních firem.

Společnosti Prusa Research a.s. se náš projekt zalíbil, slovo dalo slovo a tiskárna Original Prusa i3 MK3S je již po sestavení, proškolení vedoucího projektu a uvedení do provozu připravena k použití! Chybí jen prezenční výuka žáků …

Často je 3D tiskárna spojovaná s technickými odvětvími a uplatňuje se i v technickém školství. Pravdou ale je, že 3D tiskem je možné vyrobit téměř vše – fantazii se meze nekladou. Proto ji dokážeme plně využít i v naší škole. Nakreslíte si jídlo, hrad či vývěsní štít a můžete tisknout. Jako náplň do tiskárny můžete použít plast, ale některé tiskárny dokáží využít i jiné materiály, např. těsto či kov. Papírnictví je zavřené? Nevadí, stojánek na tužky si jednoduše vytisknete pomocí 3D tiskárny – na internetu je široká databáze výkresů, ze které si vybere každý.

A co už jsme vyzkoušeli nanečisto my? Podívejte se na přiloženou fotografii.