Baťův Zlín

Ve středu 18. května 2022 se naši třeťáci vydali po stopách Tomáše Bati do Zlína. Cílem cesty bylo navštívit tzv. „jednadvacítku“ – administrativní budovu v Baťově závodě s jedinečným výtahem jako pojízdnou kanceláří, a dále se dozvědět vše o jeho životě a době pro Zlín tak výjimečné. Z terasy této budovy jsme si prohlédli město v celé jeho kráse i s typickými Baťovými domky. A na závěr jsme mohli v Baťově muzeu obdivovat jedinečné kousky historických bot a strojů.

Téměř celou exkurzí nás paní průvodkyně zasypávala množstvím informací o životě Tomáše Bati i o vzestupu města. Velmi poutavě vyprávěla o školním institutu, který Baťa ve Zlíně založil, a také o tom, jak vychovával své zaměstnance k odpovědnosti a společnému úsilí v práci.

A protože nám přálo i počasí, prošli jsme si hlavní část města a seznámili se s významnými budovami Zlína a jeho typickou architekturou. Některé studenty zaujalo město natolik, že již plánují po absolvování naší školy dále pokračovat na vysoké škole právě zde ve Zlíně.

Lenka Rychtaříková, vyučující předmětu Management