Osobnostní trénink – Itálie

S upřímnou radostí jsme po letech mohli opět obnovit tradici zahraničního výjezdu s žáky prvního ročníku v rámci předmětu osobnostní trénink.

V přímořském letovisku Lido di Dante v Itálii absolvovali naši žáci druhou část osobnostního tréninku, ve kterém pracují na svých soft skills, tzv. měkkých dovednostech. 

Náplň kurzu byla  opět velmi pestrá, stejně jako v minulých letech. Pro studenty byly přichystány ranní workshopy na téma “Kam chci v životě dojít?”, dále pak také půldenní návštěva Ravenny, historického města známého svými bohatými mozaikami a památkami chráněnými UNESCO. Celý týden jsme si užívali mnoho dopoledních a odpoledních pohybových aktivit na pláži u moře, v bazénu v kempu a na různých sportovních hřištích v areálu kempu i mimo něj.

Nevynechali samozřejmě koupání v moři, což bylo určitě příjemným zpestřením aktivitami nabitého dne.

Osobnostní trénink považujeme za důležitou součást výuky na naší škole.

Žáci absolvují jeho první část na seznamovacím kurzu, druhá část proběhá v Itálii a osobnostní trénink dokončí žáci v pracovních týmech ve fiktivních firmách ve druhém a třetím ročníku.

A jak vidí týden strávený v Itálii studentky prvního ročníku?

„Výlet do Itálie se nám moc líbil. Odvezli jsme si spoustu nových zkušeností a zážitků. Museli jsme si celý týden vařit, uklízet a starat se o sebe, což nás připravilo na budoucí život. Každý den jsme strávili spoustu času na pláži, hráli hry a bavili se. Kromě toho jsme se zúčastnili osobnostního tréninku, který je velmi důležitý pro náš osobní rozvoj. Týden jsme zakončili diskotékou, kterou jsme si všichni moc užili. Určitě bychom se tam rádi podívali znovu.“

Veronika a Natálie