Švýcarské dobrodružství

“Malá škola, velká rodina ve Švýcarsku”

Švýcarsko, země alpských scenérií, historických měst, lahodných sýrů a čokolády, láká turisty z celého světa. Nedávno jsme se vydali na výlet právě sem a zažili jsme nezapomenutelné dobrodružství plné krásy a chutí.

Rýnské vodopády. Naše první zastávka, jež nás naplnila energií a radostí do života. Následně jsme se prodrali historií a manufakturou čokolády Lindt, která uspokojila nejeden mlsný jazýček. Avšak toto nebyla jediná dobrota, kterou jsme ochutnali, neboť další den jsme se vydali do sýrárny v údolí Emmentál, kde jsme okoštovali mnoho druhů sýra. Ale nebojte, nechodili jsme jen za jídlem a přírodou, ale Švýcarsko se pyšní i svou kulturou a architekturou, kterou jsme si užili nejen v hlavním městě, ale i v Bazileji a Lucernu. A nakonec jsme klepali kosu ve více než dvou tisících metrech na hoře Pilatus.

I když švýcarské ceny překvapily naše peněženky, kdy se cena jediné pizzy došplhala na 1200 Kč, nebylo to nic ve srovnání s bohatstvím zážitků, které jsme si na tomto zájezdu užili.

Matěj Krátký, P3