Poznávání Belgie a Anglie

Fotografie si můžete prohlédnout ZDE.

V předposledním březnovém týdnu se vydalo 45 žáků naší školy spolu s vyučujícími na poznávací zájezd po krásách Anglie. Cestou do Velké Británie jsme se zastavili v belgickém Bruselu u Atomia, kde jsme si měli možnost prohlédnout model krystalické mřížky železa postavený u příležitosti světové výstavy Expo 58.  Následovala návštěva historického města Bruggy, ve kterém jsme podnikli i úžasnou vyhlídkovou jízdu na lodi.

Všichni jsme se poté těšili na další dobrodružství, tentokrát již za Lamanšským průlivem v samotné Anglii. Čekal nás opravdu bohatý program – od prohlídky hradu Warwick ze 14. století a historických měst Canterbury či Shakespearova rodiště, přes historické doky v Chathamu a univerzitního města Oxford, až po samotné hlavní město Anglie. V Londýně opravdu nebylo o zážitky nouze. Procházeli jsme místy, kde se psala historie města, a poté mohli obdivovat nejen budovy parlamentu z nejvyššího vyhlídkového kola v Evropě z výšky 135 m. Zájezd jsme zakončili plavbou po Temži, kde naše cesty po krásách Anglie končí.

Novou zkušeností pro mnohé žáky bylo ubytování v rodinách v Northhamptonu, kde měli možnost nejen čile konverzovat u šálku tradičního anglického čaje, ale i trochu poznat životní styl Angličanů a ochutnat místní kuchyni.

Vrátili jsme se plní nových zkušeností a dojmů. Rozhodně se těšíme na další podobné akce, které naše škola opět zorganizuje. Gabriela Spilková